Recensie: Agent en Boef en de tekenstreken

Leeuwarder Courant , Marja Boonstra. januari 2010

Boef tekent alles

Agent en Boef zijn de papieren versie van "de dikke en de dunne". Als een ware Stan Laurel en Olivier Hardy racen ze door het nieuwe prentenboek "Agent en Boef en de tekenstreken". De combinatie Tjibbe Veldkamp (tekst) en Kees de Boer (illustraties) levert opnieuw een slapstickachtig verhaal op, dat vooral ondeugende jongetjes zal aanspreken. Dat is ook een uitgesproken missie van Veldkamp, die vindt dat er veel te weinig prentenboeken voor jongens verschijnen. Het is hem allemaal veel te roze en te lief.

Agent en Boef die met elkaar omgaan als een bezorgde ouder en een dwarse kleuter, zorgen voor humoristisch vuurwerk. Boef weet opnieuw uit de cel te ontsnappen, ditmaal door Agent te foppen met een levensgrote tekening. Maar of Boef weer op te pakken, hoeft Agent alleen maar het spoor van malle tekeningen te volgen.

Veldkamp en De Boer gaan er vol tegenaan en leven zich helemaal uit. Boef tekent alles en iedereen aan elkaar, maar Agent is hem toch te slim af. Met een tekening van Politiehond! "Dat was leuk," zegt Agent, als ze weer achter tralies aan de warme hap zitten. "Ja," zegt Boef. "Morgen weer?" 

website door aardworm.com