Boeken vanaf 12 jaar

De Lovebus

'Raar woord,' zei ze. 'We.'

Op zaterdagavond 7 februari 1976 werden in Medum en omgeving twee mensen vermoord, er viel één zwaargewonde en acht personen hadden medische verzorging nodig voor lichtere verwondingen. Al dat geweld draaide om seks. Dit is het verhaal van die avond.

Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045120591

Tiffany Dop

Ik was dertien en wilde een baby. Ik trok de deur van de flat achter me dicht en dacht: als ik straks thuiskom ben ik zwanger.

Tiffany Dop - bats veur de kop - is geen lieverdje. Op een dag krijgt ze een baby in handen gedrukt. De Tiffany die ze is met een baby bevalt haar onverwacht goed. En daarom wil ze zelf een kindje. Ze gaat op pad. Met een beetje geluk is ze voor het eten zwanger.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047701408

De Lachaanval

Ik ging Sibylle laten lachen. Ik zou een grap vertellen, waar ze niet om zou willen lachen, maar de grap zou haar dwingen. Dat werd mijn wraak.

Twee vrienden putten moed uit absurde grappen. Ze doen wie de meeste meisjes kan laten gapen en shockeren de schoolleiding met hun bijbeluitleg. Tot een van hen tevergeefs probeert de mooie Sibylle aan het lachen te maken. Dan wordt humor een obsessie. Keren de grappen zich tegen hem?

Illustraties: Kees de Boer. Fotos: Roland Nooteboom
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 90-000-3410-8

De Lachaanval was uitverkocht, maar is nu weer te koop via printing on demand via uitgeverij Van Goor.

De Bezwering

Het meisje zat op een oranje stretcher, op nog geen drie meter van me af, met haar rug schuin naar me toe. Ze las een stripboek. Ik durfde niet te bewegen. Ze had een wit badpak aan. Door de stof zag ik de lijn van haar ruggengraat. Ze wiebelde even met haar schouders en ging verzitten. ik wist niet wat dat betekende. Maar ik wist wat wat ik moest doen. Haar aanraken, het liefst haar buik of de binnenkant van haar bovenbeen. Als ik haar aanraakte, zou niemand me doorkrijgen. Dan zou de politie me nooit vinden.

Een jongen probeert greep te krijgen op de wereld en zoekt houvast in magische handelingen. Maar in de ban van zijn magie lijkt hij juist alle greep op de gebeurtenissen te verliezen. Of zou zijn bezwering toch werken?

Uitgeverij: Querido
ISBN: 90-214-8505-2

Dit boek is niet meer te krijgen in de winkel, maar nog wel bij mij. E-mail me als je het wilt hebben.

website door aardworm.com