Boeken vanaf 5 jaar

Agent en Boef: lol in de lucht

Boef ontsnapt met behulp van ballonnen. Wanneer Agent hem gaat zoeken blaast Boef de broek van Agent op zodat Agent ook de lucht invliegt. Als dat maar goed gaat...

Illustraties: Kees de Boer
Uitgeverij: Lannoo

Dit is het eerste boek van Agent en Boef voor beginnende lezers! 

Pim en het Pindakanon

Pim pelt pinda's. Niet even, maar de HELE dag. Dat moet van Pims stiefoom Stef. Soms valt Pim in slaap, zo saai is zijn werk. Dan pakt stiefoom Stef zijn pinda-kanon en schiet Pim wakker. Stiefoom Stef vindt dat reuze leuk. Maar Pim krijgt er genoeg van...

Illustraties: Kees de Boer
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045121093

Dit boek verscheen in de serie 'Tijgerlezen' - grappige en spannende boeken voor beginnende lezers.

Bert en Bart redden de wereld (2013)

Op een dag vindt Bert een gootsteenplopper en Bart een stofzuigerbuis. Ze spelen dat het anti-Zurgh vernietigingswapens zijn en dat ze de aarde redden. Maar hun moeder vindt al dat geschiet niet lief en pakt de wapens af. Dan landen de Zurghs...

Illustraties: Kees de Boer
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047705338

Dit is een nieuwe uitgave van het kinderboekenweekgeschenk van 2011. Deze versie is in kleur en bevat klachten over het boek, Zurghinforamtie en een Bert en Bart strip.

Bert en Bart en de zoen van de zombie

Bert en Bart willen één  ding: rustig hun zombiestrips lezen. Maar dokter Dwangman, gediplomeerd hersenperser, pakt hun strips af. En dan dreigt er ook nog een wereldwijde zombieplaag. Kunnen Bert en Bart hun strips en de mensheid redden?

Illustraties: Kees de Boer
Uitgeverij: Lemniscaat

Wilbur en Otje en het kleine donker

Op een ochtend ziet Wilbur achter het fornuis een donker plekje. Hoe kan dat? Waarom is het niet meegegaan met het grote donker, toen de zon opkwam? Wilbur en Otje stoppen het kleine donker in een zak en brengen het naar het donkere bos. Maar daar is het eng... Het tweede boek met de merkwaardige belevenissen van Wilbur en Otje.

Illustraties: Philip Hopman
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 90-216-1430-8

Dit boek is niet meer te krijgen in de winkel, maar nog wel bij mij. E-mail me als je het wilt hebben.

Wilbur en Otje

Op een dag zit er een rommelbeest in Wilburs buik. Rommeldebommel! Otje weet wel hoe ze hem er uit kunnen jagen. Wilbur moet op zijn hoofd gaan staan! En als dat niet helpt moet hij buikdansen! En als dat niet helpt... En zo is er altijd wat als je Wilbur heet, en je beste vriend is Otje.

Illustraties: Philip Hopman
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 90-216-1370-0

Dit boek is niet meer te krijgen in de winkel, maar nog wel bij mij. E-mail me als je het wilt hebben. De avonturen van Willbur en Otje zijn door de VPRO uitgezonden op TV.

website door aardworm.com